Személyiségfejlesztés könnyedén ezekkel az egyszerű tippekkel, önfejlesztés

Személyiségfejlesztés könnyedén ezekkel az egyszerű tippekkel, önfejlesztés

A személyiségfejlődési változások sosem külsődlegesek, hanem olyan tartós változások, amelyek átalakítják az életedet. Ha készen állsz arra, hogy felfedezd, hogyan válhatsz boldogabb és inspiráltabb emberré, akkor vess egy pillantást az alábbi néhány hatékony és motiváló tippre.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életedet, hogy vegyél egy háziállatot. Egy macska vagy kutya beszerzése csodákat tehet a stressz-szinteddel. Egy kutya simogatásának egyszerű aktusa nagymértékben csökkentheti a stresszt. Egy háziállat tartása jótékony hatással van rád és rájuk is.

Próbáld meg átformálni a gondolkodásmódodat fogódzók segítségével. Azzal, hogy bizonyos gondolatokat a fejedben tartasz, elkezdheted alkalmazni őket a mindennapi gondolkodásmódodban. A népszerű jelmondatok közé tartozik a "Mondj igent", a "Színleld, amíg nem érzed" és még sok más. Ezek használata segíthet abban, hogy jobban gondolkodjon és jobban érezze magát.

Keress egy megbízható mentort, aki segít a személyes fejlődésedben, különösen a karrieredben. Valaki, aki jelenleg abban a pozícióban dolgozik, amelyre törekszik, vagy aki rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket fejleszteni szeretne, felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújthat a tetteibe vagy viselkedésébe. Egy olyan személy pártatlan nézőpontja, akit tisztelsz és akiben megbízol, jelentősen segít a személyes fejlődésben.

Ismerd fel, hogy milyen kompromisszumokkal jár, ha igent mondasz az embereknek. Minden alkalommal, amikor igent mondasz egy dologra, ezzel - kimondatlanul is - sok más dologra mondasz nemet. Amikor időt szánsz egy dologra, akkor azt más tevékenységektől vonod el, amelyeket elvégezhettél volna. Válaszd azt, hogy igent mondasz a megfelelő célokra az életedben, és automatikusan nemet mondasz a kevésbé fontos dolgokra.

Írj egy buzdító beszédet magadnak. Írj egy listát az egyes jó tulajdonságaidról és jó tulajdonságaidról egy névjegykártyára. Tartsd magadnál, és vedd elő, ha csüggedtnek érzed magad. Készíts videót magadról, ahogy felolvasod, és nézd meg, ahányszor csak szükséged van rá. Van valami előnye?

Ha nehezen birkózól meg a depresszió hatásaival, nyugalmat és útmutatást találhatsz, ha csatlakozol egy depressziót támogató csoporthoz. Néha a barátaink és családtagjaink nem értik meg, hogyan hat ránk a depresszió; egy támogató csoporthoz való csatlakozás lehetővé teszi, hogy olyan emberek támogatását nyerd el, akik ugyanazt élik át, mint te.

Ne hagyd magad elkeseríteni a kisebb visszaesések miatt. Ha egy napon kisebb kudarcot vallasz, azt használd fel tanulási napként. Hosszú távon egy rossz nap valószínűleg nem fog olyan nagy különbséget tenni. Ha azonban ezt a rossz napot ürügyként használod fel arra, hogy feladd akkor valóban kudarcot vallasz.

Ha mindent megtettél, amit szerinted megtehetsz, hogy javíts az életed bizonyos területein, és még mindig nem érted el azokat az eredményeket, amelyeket valójában el akartál érni, fontold meg, hogy a hipnózisba nézz bele. Ez valóban működik, és lehetetlenné teszi, hogy az agyad úgy reagáljon, mint a hipnózis előtt.

Amikor személyes fejlődési célokat tűzöl ki, kissé magasabbra állítsd be őket, mint ahol jól érzed magad Ez az a plusz 5% azon felül, amit úgy érzed, hogy már most is képes vagy elérni, jobb emberré tesz téged. Rá fogsz jönni, hogy milyen mélyen van benned a képességek kútja, amikor végre eléred ezt az elérhetetlennek tűnő célt.

A bipoláris zavarral kapcsolatos egészséges önsegélyezéshez győződj meg róla, hogy megállapítod magadban, hogy nemcsak hogy nem az okozza, amit te tettél, hanem az is, hogy az egyetlen módja annak, hogy kontrollt szerezz fölötte, az, hogy felkeresel egy szakértőt, és követed a tanácsait.

Keress egy hobbit, és csinálj valamit, ami érdekel. A hobbi remek módja a stressz levezetésének. Ha találsz egy olyan hobbit, amely társas érintkezést is magában foglal, akkor egészségesebb életmódot élhetsz. Bármilyen hobbi, amely kikapcsol, segít a stressz levezetésében és abban, hogy találj valami elfoglaltságot.

Ne feledkezz meg a pozitív gondolkodás erejéről sem. A személyes fejlődéshez vezető úton szükséges a megfelelő gondolkodásmód fenntartása, és a negativitás csak meghiúsítja a legjobb erőfeszítéseidet. Gyakorold a pozitív gondolkodást, hogy pozitív eredményeket érj el. Ha mindenben pozitív maradsz, amit teszel, a jó dolgok követni fognak.

A tudás nem jelenti a megértést. Egy tudálékos ember akár hatalmaskodónak és nagyképűnek is tűnhet. Ha időt szánsz a tudás keresésére, akkor szánj időt a tudás elsajátítására is. Bárki tud emlékezetből tényekkel és adatokkal szöszmötölni, azonban ha időt szánunk a téma megértésére és mélyreható kutatására, az bölcsességet teremt.

Mint a fenti cikkből láthatod, vannak olyan módszerek, amelyekkel a személyes fejlődésed irányítása a kezedbe veheted, és amelyek átalakítják a mindennapjaidat. Éld azt a boldog és ihletett életet, amire vágysz, ha követed a cikk néhány hatékony és motiváló javaslatát. Még ma elkezdheted!