Kövesse ezt a nagyszerű cikket a Facebook marketingről, hogy segítsen Önnek!

Kövesse ezt a nagyszerű cikket a Facebook marketingről, hogy segítsen Önnek!

 

A Facebook egy közösségi média weboldal, ahol az emberek szeretnek lógni. Fotókat és videókat osztanak meg, linkelnek olyan oldalakra, amelyeket kedvelnek, és csevegnek a barátaik között. Arra is lehetőségük van, hogy interakcióba lépjenek a nekik tetsző cégekkel és márkákkal, vagy új cégeket találjanak, akiktől vásárolni szeretnének. Használja ki ezt a piacot az alábbi tanácsokkal.

 

Ha Ön különösen félénk, akkor találjon módot arra, hogy ezt leküzdje, mielőtt megpróbálna bármit is. Az emberek nem fognak tolongani, hogy üzletet kössenek olyasvalakivel, aki látszólag nehezen kommunikál. Ha ezen nem tud változtatni, akkor fontolja meg, hogy felkér valakit, aki elvégzi a marketinget Ön helyett.

 

Hozzon létre egy egyéni lapot a Facebook-oldalához. Az egyéni lapokat üdvözlő helyként használhatja az összes új Facebook-látogatója számára. Ez egy remek hely arra, hogy népszerűsítse aktuális kínálatát, termékeit és szolgáltatásait. Ráadásul egy kis személyiséget ad a Facebook-oldalának, ami mindig előnyös.

 

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki marketingtevékenységeiből, építsen ki egy szilárd rajongói bázist. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem kell sok pénzt fektetnie a marketingjébe, amíg nem képes felépíteni egy legalább 5000 fős rajongói bázist. Miután kialakított egy rajongói bázist, elkezdheti a termékei marketingjét a befektetések növelésével.

 

Nézzen utána egy Facebook-hirdetésnek, hogy eladja a termékét. Hirdetését úgy szabhatja testre, hogy csak bizonyos korú vagy nemű emberek lássák. Számos költségvetési eszközzel is dolgozhat. Emellett nincs hosszú távú elköteleződés. Amikor a promóció véget ér, véget vethet a hirdetésnek.

 

Amikor olyan információkon gondolkodik, amelyeket megoszthat követőivel a Facebookon, próbálja meg, hogy azok relevánsak legyenek ahhoz, ami az Ön vállalkozásában vagy iparágában történik. Ha a cége autóalkatrészeket árul, akkor az autóalkatrészekkel kapcsolatos posztokat kell készítenie. Ha macskákról vagy más irreleváns témákról posztol fotókat, az emberek biztosan nem követik az oldalát.

 

Ha Promoted Posts-t szeretne használni, csak a jelenlegi rajongói bázisával tegye ezt. Amikor egy nem rajongó meglátja a "Promoted" feliratot, azt hiszi, hogy az egy "Sponsored Ad", és általában nem kattint rá. A jelenlegi rajongói nem fognak így gondolkodni, mivel már tudják, hogy ki  és mit csinál, és nyilvánvalóan tetszik nekik.

 

Ajánljon exkluzív ajánlatot azoknak, akik "kedvelik" az oldalát. Az új lájkolóknak lehetőségük van arra, hogy nagy figyelmet irányítsanak az oldalára. Gondolkodjon valami exkluzív és ingyenes dologban, ha valaki kedveli az oldalát. Ez lehet egy nyereményjáték nyereménye, vagy valami, amit mindenkinek felajánlanak. Az emberek nagyobb valószínűséggel reagálnak a kéréseire, ha olyan ösztönzőt ad nekik, ami megéri.

 

Válassza meg gondosan a Facebook profilképét. Használhat például egy képet a logóiról vagy a legújabb termékeről. Ne habozzon rendszeresen változtatni a profilképét, de ügyeljen arra, hogy oldala könnyen azonosítható maradjon. Testre szabhatja oldalát tovább, ha olyan borítóképet készít, amely megfelel annak a fajta dizájnnak, amelyet más marketingkampányaihoz használ.

 

Győződjön meg arról, hogy a nézők képesek "megosztani" a Facebook-oldalának tartalmát. Ha az Ön által kínált tartalom valóban elnyeri követői és látogatói tetszését, akkor valószínűleg el akarják majd mesélni róla ismerőseiknek. A megosztás és a másokkal való interakció a Facebook középpontja. Ha erőfeszítéseket teszel, hogy értékes tartalmat adj közönségednek, akkor azt meg fogják osztani a közösségi hálózataikkal, és még több ügyfelet terelnek önhöz.

 

A Facebookon való marketing mostantól egy olyan út, amely nyitva áll vállalkozása előtt. Tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy bevonja a közönséget, és reklámot szolgáltasson a megcélzott célcsoportoknak. Ez a tudás valószínűleg hiányzik a versenytársaidnak, ezért a lehető leghamarabb cselekedjen, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki belőle.