Életmódváltás? Néhány dolog, amit most azonnal tudnod kell!

Életmódváltás? Néhány dolog, amit most azonnal tudnod kell!

 

A személyiségfejlesztésen való munka egy módja annak, hogy emberként fejlődj, és a lehető legjobb emberré válj. Ez a cikk számos nagyon hasznos tippet tartalmaz, amelyek segítenek neked, amikor a személyes fejlődés útján utazol, és arra törekszel, hogy jobbá tedd magad.

A személyes fejlődés nagyon fontos dolog, amire törekedni kell. Próbálj meg egy célt kitűzni magad elé. Egy jó példa erre az lenne, hogy elkezdjünk pénzt megtakarítani. Ez azért fontos, mert így megtanulhatod fejleszteni az impulzuskontrollt. Kezdj el spórolni, amikor általában olyan dolgokra költenél, amelyekre nincs szükséged. Például minden alkalommal, amikor vennél valamit az automatából, tedd azt egy bankszámlára. A jó költési szokások kialakításával nagyszerű személyes szokásokat fogsz kialakítani.

Ha a dolgok nem pontosan úgy alakulnak, ahogyan tervezted, talán itt az ideje a változtatásnak. Vedd kezedbe a jövőd irányítását, és csinálj valamit, amit mindig is szerettél volna. Ha például arról álmodtál, hogy légiutas-kísérő leszel, vagy pincérnő egy drága étteremben, akkor tedd meg. Ha megadod magadnak az irányítást, hogy változtass, az azonnal javítani fog a hozzáállásodon, meg fogsz lepődni.

Ha a depresszió önsegítésének útján haladsz, akkor kellemes állapotban kell tartanod az elmédet, és el kell kerülnöd, hogy lehangolódj. Azokra a dolgokra kell összpontosítanod az életben, amelyek örömet okoznak neked, és olyan emberekkel és dolgokkal kell körülvenned magad, amelyek pozitívak. Ne feledd, hogy minden sarkon ott van a boldogság.

Döntsd el, hogy a támogató csoporthoz való csatlakozás megfelelő-e számodra. Egy támogató csoporthoz való csatlakozás nagyszerű lehet. Már az is hatalmas segítség lehet, ha olyan embereket találsz, akik ugyanazokkal a dolgokkal küzdenek, mint te. Másrészt, ha valami olyasmiben szenvedsz, mint például egy étkezési zavar, egy támogató csoport valószínűleg nem a megfelelő hely számodra.

A gyaloglás remek testmozgás, és egészséges módja annak, hogy elgondolkodj, és imádságban, gondolatokban engedd ki a dolgokat. Fizikailag is nagyon egészséges számodra. Miközben csökkented a stresszt, a testeddel is jól bánsz. Próbáld ki egyszer a sétát, és meglátod, milyen jótékony hatással van a pszichédre.

Törekedj arra, hogy olyasmit csinálj, amit egyáltalán nem szeretsz csinálni. Kérdezd meg magadtól, miért érzed így, és mit tehetsz, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat. Sokszor az emberek elkerülik vagy nem szeretik azokat a helyzeteket, amelyek miatt alkalmatlannak vagy felkészületlennek érzik magukat. Készüljön fel, majd ugorjon fejest. Ez növeli az önbizalmát, és hatékonyabb emberré tesz.

Javítsd a képességedet, hogy reális, jól megtervezett ütemtervet tudj összeállítani és betartani a munkahelyi, otthoni és társadalmi eseményekre vonatkozóan. Ha gyakran tapasztalod, hogy kifutsz az időből, állítsd be a napi napirendedet úgy, hogy az időd legalább 25 százalékát ne foglalja le egyetlen konkrét tevékenység. Ez egyfajta puffert biztosít, amelyet felhasználhatsz azokra a feladatokra, amelyek túllépik a kijelölt időt.

Ha depresszióval küzdesz, olyan étrendet kövess, amely sokféle nyers gyümölcsöt és zöldséget, szójababot, teljes kiőrlésű gabonát, dióféléket, magvakat, barna rizst és hüvelyeseket tartalmaz. Ez segíthet növelni a szerotoninszintet a szervezetedben, és természetes módon enyhítheti a depressziót kísérő tünetek egy részét.

Ne ragaszkodj ahhoz az elképzeléshez, hogy minden személyes célodnak a szakmai életedhez kell kapcsolódnia. Te egy teljes értékű ember vagy, és nagyszerű, ha más területeken is kiegyensúlyozott. Ide tartozhatnak olyan dolgok, mint például egy új sportág elkezdése vagy akár valamilyen művészeti ág elsajátítása.

Ha pozitívabb hozzáállást szeretnél, akkor alkoss pozitív megerősítéseket, amelyek szerint szeretnél élni. A megerősítések lényegében pozitív gondolatok. Ha pozitív hozzáállással élsz, az segít az elmédet pozitív cselekvésre késztetni, ami jobbra változtathatja a viselkedésedet, a hozzáállásodat, a szokásaidat és a reakcióidat.

Nézd meg, hogy milyen változtatásokat kell majd naponta végrehajtanod, és milyen cselekvéseket kell naponta megtenned ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Ezeket a cselekvéseket alakítsd át napi szokásokká. Ha egyszer megszokod, hogy naponta ugyanazt a cselekvést végzed, akkor idővel könnyebb lesz elérni a céljaidat.

 

Számos különböző légzéstechnikát alkalmazhatsz a stressz enyhítésére. Próbáld ki a különböző légzési módszereket, és találd meg azt, amelyik számodra működik és a legjobban segít. Hamarosan rájössz, hogy ez egy nagyszerű módja a stressz kezelésének.

Tanulj meg bízni önmagadban. Ha megtalálod a módját annak, hogy higgy magadban, biztosan több sikert érsz el az életedben. Ha tudod, és hiszel a benned rejlő lehetőségekben, hogy sikeres lehetsz az életben, könnyebben fogod tudni teljesíteni a magad elé kitűzött célokat.

Ügyelj arra, hogy nyugodt maradj, és ne reagáld túl a helyzeteket. A stressz gyakori reakció a kellemetlen helyzetekre. Ha csökkenteni szeretnéd a stresszt, győződj meg róla, hogy mély lélegzeteket veszel és megtalálod a módját annak, hogy nyugodt maradj. A stressz csökkentésének egyik legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lelassítasz.

Kényeztesd magad, amikor csak tudod. Ha megfosztod magad azoktól a dolgoktól, amelyeket szeretsz ebben az életben, az nyomorulttá tehet. Kényeztesd magad időről időre néhány kedvenc dolgoddal, és az életed kerek marad. Ez tízszeresére javítja a hangulatodat, és növeli a képességeidet, hogy kezelni tudd az utadba kerülő nehéz időszakokat.

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy segítsd magadat, mint személyiséget fejleszteni, az az olvasás. Számos filozófiai könyv áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek abban, hogy megkönnyítsd az elmédet. Ha a filozófusok gondolatait átveszed és alkalmazod a saját életedre, az segíthet abban, hogy más szemszögből lásd az életet.

Amint azt a cikk elején említettük, a személyiségfejlesztés lényege, hogy fejleszd magad és emberként fejlődj. Az ebben a cikkben található tanácsok alkalmazása segíteni fog abban, hogy elérd az összes önfejlesztési célodat, és jobban érezd magad a bőrödben, mint eddig bármikor.