Javítsd a régi készségeket és tanulj újakat minden nap

Javítsd a régi készségeket és tanulj újakat minden nap

 

Az önsegítő őrület a 21. század eleje óta nagymértékben megnőtt. A több millió iparágból mára milliárd iparággá vált, azt lehet állítani, hogy az önsegítés nem azonos a pszichológiával. Mindkettő rengeteg pénzt hoz, de az önsegítés arról szól, hogy segítsünk magunkon.

Akár hiszed, akár nem, ha túl kedves vagy másokhoz, az gyakran azt jelenti, hogy nem vagy elég kedves önmagadhoz. A személyiségfejlesztés része az önmagunkkal szembeni kötelezettség teljesítése, és ez nem mindig valósítható meg, ha egy tucatnyi embernek vagyunk kiszolgáltatva. Önmagadat kell a prioritási listád élére helyezned, és csak utána törődj másokkal.

Azok számára, akik közülünk játékosok, a szervezés is fontos. Tisztán és rendezetten kell tartanod az otthonodat. A rendetlen otthon valójában veszélyt jelenthetnek, ami miatt eleshetsz, vagy áramütést okozhatsz. Tartsd rendben a zsinórokat és a rendszereket, ne hagyd kint a zsinórokat, hogy az emberek yo átessenek. Hasonlóképpen a vezérlőkkel is. Tartsd a játékokat egy helyen, lehetőleg fiókokban vagy szekrényekben. A legfontosabb, hogy ügyelj arra, hogy ne legyenek túlterhelt konnektoraid.

A belső erő felszabadítása olyan egyszerű, mint hinni magadban. Az egyik első dolog, amit meg kell tenned, hogy felsorolod az erősségeidet és a gyengeségeidet. Már ez a lista is segít abban, hogy felismerd, milyen igazán erős vagy, és mennyi mindenre vagy képes. A gyengeségek listája kéznél van, és mindegyikükön dolgozhatsz, hogy lassan elnyerd a hatalom érzését felettük.

Függetlenül attól, hogy hol találod magad a törekvésedben, hogy átalakulj azzá a személlyé, aki lenni szeretnél a hozzáállásod, viselkedésed, céljaid és érzelmeid tekintetében, ne feledd, hogy folyamatosan ki kell lépned a komfortzónádból. Azzal, hogy kilépsz a komfortzónádból, személyiségként fejlődsz, és kockázatot vállalsz, ami végső soron a sikered szempontjából fontos új tapasztalatokat hoz.

Készíts tanulókártyákat a szöveged szójegyzékéből. Ne vágd ki a könyved lapjait! Fénymásolj le minden egyes oldalt. Vágj ki gondosan minden egyes kifejezést és a definícióját, és ragaszd fel őket a miniatűr tanulókártyák megfelelő oldalára. Ha óvatos vagy, gyakran úgy hajtogathatod a definíciókat és a fogalmakat, hogy a kártya szélénél körbehajtogatódnak.

Tanuld meg, hogy milyen erővel lehet nemet mondani, ha szükség van rá. Ez semmiképpen sem könnyű, de ez az egyetlen módja annak, hogy az életedben a fontos dolgokra koncentrálj. Ha mindenre igent mondasz, az azzal a következménnyel járhat, hogy elveszíted a képességed, hogy igent mondj a legjobb dolgokra. Mondj gyakrabban nemet, és vedd vissza az irányítást az időbeosztásod és az életed felett.

A nagy csoportokkal való szocializálódás hangfalat biztosít az ötletekhez, és segít a realitás talajára állítani az embereket. Egy-két személyes vélemény okozhat némi gondot, de egy nagy létszámú fórumon többféle nézőpontot hallhatsz. Ilyenkor több lehetőséget tudsz objektíven mérlegelni, mintha csak a saját hangodat, vagy egy-két barátod vagy kritikusod hangját hallanád.
Hozzájárulhatsz egy szeretetteljesebb és teljesebb kapcsolathoz a partnereddel, ha igyekszel világosan megfogalmazni a konkrét igényeidet és elvárásaidat, amelyek az egymás iránti megbecsülés kimutatásával kapcsolatosak. Igen, nagyon szereted a partneredet, de nem ugyanazzal az aggyal rendelkezel. Nem szabad, hogy találgatnia kelljen, amikor a Te igényeidről és szükségleteidről van szó. Valójában ez a koncepció könnyen alkalmazható a munkahelyi és családi kapcsolataidra is.

Igazold meg minden meggyőződésedet. Ha erre nem vagy képes, nem fogsz sokáig ragaszkodni a hitedhez, és nagyobb az esélye annak, hogy más emberek képesek lesznek befolyásolni téged, hogy elkezdj abban hinni, amit ők akarnak, hogy higgy. Nézz magadba, és védj meg minden hitedet.

Ne csak írd le a céljaidat, szánj időt arra, hogy vizualizáld őket. Milyen lehetőségeket nyersz a siker érdekében? Képzeld el, milyen lesz, ha elérsz bizonyos célokat, és érezd az érzelmeket, amelyeket a képzeleted idéz elő benned. Tedd ezt minden egyes nap, és addig motivált és a helyes úton maradsz, amíg sikerrel jársz.

Tegyél lépéseket, és sajátítsd ki magadnak. Könnyű megkérdőjelezni a lehetséges döntéseket az életben; olyannyira könnyű, hogy az megbénító lehet. A soha meg nem hozott döntés nem is választás. Bízz abban, hogy képes vagy választani, és sajátítsd el a sikereket és a kihívásokat. Minden választás egy lépés előre, és ha nincs előrehaladás, akkor nincs személyes fejlődés.

Ügyelj arra, hogy jól aludj. Ha túlságosan fáradt vagy, biztos, hogy sok helyzetben rosszul fogsz reagálni. A testednek és az elmédnek szüksége van arra az időre, amíg alszol, hogy regenerálódjon azokból a dolgokból, amelyeknek aznap kitetted. Mozogj valamikor napközben, hogy segítsen kifáradni a jó alváshoz.

A vizualizáció segít abban, hogy a célodra koncentrálj. Amikor csak lehet, tegyél egy képet arról, amit szeretnél, olyan helyre, amit minden nap látni fogsz. Egy lapos hasról készült kép a hűtőszekrényen segít az egészséges ételválasztás felé terelni, míg egy nyaralási célpont képe az íróasztalodon segít a spórolásban.
Motiváltnak kell maradnod, hogy felismerd, hogy a végeredmény eléréséhez időre van szükség. Semmi sem történik egyik napról a másikra. Próbáld meg kisebb célokra bontani a célodat, majd jutalmazd meg magad minden alkalommal, amikor elérsz egyet. Például, ha fogysz, úgy érezheted, hogy várnod kell az új ruhák vásárlásával; azonban ha néhány kiló leadása után veszel egy olyan ruhát, ami illik rád, az kiemeli, hogy eddig mennyi mindent elértél. Ha látod, hogy néhány kiló leadása után milyen csodásan nézel ki, még keményebben akarsz majd dolgozni a végeredményért.

Tekintettel az önsegítő műfaj népszerűségére és arra, hogy mennyi pénz van a piacon, azt lehet mondani, hogy a pszichológiához képest hasonló és más. A pszichológiának például valóban sok köze van az önsegítéshez, de szakember segítségével. Különböznek, de hasonló elvekből merítenek.

 

kandallo kalyha, honeymoon hintaágy, oltó metszőolló, növényfuttató pergola, takaróponyva vízálló uv álló, intex 56280, műanyag pálmafa, gyermek wc ülőke, műanyag belátásgátló

 

1. kandallo kalyha

2. honeymoon hintaágy

3. oltó metszőolló

4. növényfuttató pergola

5. takaróponyva vízálló uv álló

6. intex 56280

7. műanyag pálmafa

8. gyermek wc ülőke

9. műanyag belátásgátló

kandallo kalyha, honeymoon hintaágy, oltó metszőolló, növényfuttató pergola, takaróponyva vízálló uv álló, intex 56280, műanyag pálmafa, gyermek wc ülőke, műanyag belátásgátló