Sötétben a laptopok terén? Ezek a tippek fényt deríthetnek!

Sötétben a laptopok terén? Ezek a tippek fényt deríthetnek!

 

Mitől olyan népszerű egy laptop? A legfontosabb tulajdonsága, hogy bárhová magaddal viheted anélkül, hogy konnektorhoz kellene kötnöd. Ráadásul egy aprócska kis csomagban egy asztali számítógép összes teljesítményével rendelkezik. Ha szeretnéd megtudni, hogyan vásárolj helyesen laptopot, olvass tovább.

Semmi sem károsítja jobban a laptop belső elektronikáját, mint a folyadékok, ezért mindenképpen tartsd őket távol a laptopodtól. Igya meg a reggeli kávéját, mielőtt megnézné az e-mailjeit. Bár kísértésbe eshetsz, hogy a laptopodat a konyhapultra tedd, miközben főzöl, soha ne tegyél a közelébe folyékony összetevőket.

Amikor csak lehetséges, frissítsd a RAM-tárolódat.. A véletlen hozzáférésű memóriát az operációs rendszer és a számítógépén futó bármely szoftver használja. A RAM növelésével gyorsabban fog működni a számítógéped. Ha sok adathordozót tervezel a számítógépedre menteni, akkor növelned kell az adattároló kapacitását.

Ha laptopot vásárolsz, fontold meg a hozzá tartozó védőtáska beszerzését. Bár a legtöbb laptop meglehetősen tartós, mégis érzékenyek a sérülésekre, az elhasználódásra és az időjárásra. Egy jó tok megvédheti a felesleges sérülésektől, segíthet abban, hogy sokkal tovább bírja, és ráadásul megfelelően működjön.

Vedd figyelembe a kijelző méretét. A laptopok esetében sok pénzt spórolhatsz, ha kisebb kijelzőt választasz. Bár utazáskor csatlakoztathatsz hozzá egy külső monitort, ha utazol vele, fontos átgondolni, hogy mit csinálsz, és mekkora kijelzőre van szükséged ahhoz, hogy azt megfelelően végezd. Ha például grafikával dolgozol, egy apró kijelző használata nem biztos, hogy ideális. Meg kell győződnöd arról, hogy elég nagy az igényeidhez.

Legyél rugalmas a költségvetésedben, amikor a tökéletes laptopot keresed. Előfordulhat, hogy a vártnál valamivel többet kell költened. Így marad hely a kiegészítőkre, és esetleg egy kicsit jobb processzor beszerzésére, hogy laptopod tovább tudjon lépést tartani a technológiával. A technológia apró különbségei nagy különbséget jelenthetnek a laptop hosszú élettartamában.

Az akkumulátor élettartama fontos szempont, amikor egy laptop megvásárlását fontolgatod. Ellenőrizze, hogy a gyártó szerint mennyi ideig bírja az akkumulátor, de ne feledd, a tényleges használatot Ha a laptopot 3-4 óránál tovább kívánod használni, tervezz be egy extra akkumulátort vagy egy helyet, ahol bedughatod és feltöltheted.

Keress olyan kijelzőt, amely megfelel az igényeidnek. Ha filmeket kívánsz nézni a laptopon, akkor nagyobb, minőségi képernyőre lesz szükséged. Azoknak, akiknek hétköznapibb igényeik vannak, mint például a webes szörfözés és az e-mailezés, nem lesz szükségük nagyméretű képernyőre. A képernyő mérete hatással lesz a laptop súlyára és méretére, ezért legyen reális az igényeiddel kapcsolatban.

Mielőtt 17 hüvelykes laptopot vásárolsz, vedd figyelembe, milyen gyakran fogsz vele utazni. Az ilyen méretű laptopok nagyok, nehezek, és nehéz lehet velük utazni. Lehet, hogy jobban jársz, ha inkább egy 13 vagy 15 hüvelykes képernyőt választasz. Szükség esetén bármikor dokkolhatod a laptopodat, és csatlakoztathatsz hozzá egy nagyobb külső képernyőt.

Ha a lehető legtöbb időt kell kisajtolnod a laptopodból, és a töltőállomás messze van, akkor állítsd a képernyőt a lehető leghalványabbra. Ezzel gyakorlatilag megduplázod az akkumulátor élettartamát. Kimutatták, hogy a képernyő használja a laptop akkumulátorának nagy részét.

Ha tippeket és trükköket kerestél egy új laptop vásárlásához, akkor ebben a cikkben mindent megtudtál, amit tudnod kell. A te feladatod, hogy ezeket az adatokat felhasználva olyan új laptopot vásárolj, amely tökéletesen megfelel az igényeidnek. Amint ezt megteszed, bárhol és bármikor számíthatsz majd!